Pakavimas

Plastikinis maišelis, aliuminio folija ar tara? Nežinote, kur sudėti šviežiai pagamintą gvakamolę? Ar tam tinkamas popierius? O gal aliuminio folija ar plastikinis maišelis? Negalite prisiminiti, kokia pakuotė yra geriausia vienokio ar kitokio maisto laikymui? Toliau rasite keletą patarimų:

Pakuojama ne tik iš praktinių sumetimų. Net aplinkos apsaugos ir maisto sveikatos valdininkai su tuo sutinka. Maistas, maisto atliekos ir supakuoti pietūs turi būti higieniškai laikomi taip kad turėtų kuo mažesnį sąlytį su aplinka. Paprastai tariant, neturi būti polivinilo chlorido (vert.past. naudojamo selofanui pagaminti), neturi būti aliuminio folijos, mikroorganizmų nesuskaidomų plastinių maišelių, šilto maisto plastikinėje taroje kuri nebuvo specialai tam tikslui pagaminta, neturi būti įpakuojamas maistas, kuris buvo paliktas stovėti ant virtuvės bufeto.

Kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežų perpjautą svogūną

Patepkite svogūnusa
Be abejo, pusė svogūno šeimos biudžetui žalos nepadarys, tačiau kam jį išmesti, jei ilgenį laiką galima išlaikyti jį šviežų. Kitą kartą, kai gaminant kokį nors patiekalą, liks pusė svogūno, neieškokite aliuminio folijos ar kokios kitos medžiagos jo suvyniojimui. Tiesiog paimkite šiek tiek sviesto ir patepkite juo svogūną. Taip jis išsilaikys ilgiau. Be to, sviestas nekenkia aplinkai, tačiau patepti juo kitų maisto produktų nerekomenduojame...
Svogūnams jau daugiau nei 5000 metų
Žmonės augino svogūnus valgymui jau 3000 m.pr.m.e. Jie greitai tapo vienais iš svarbiausių šakninių daržovių. Šiandien galima rasti daugybę svogūnų rūšių: „Egipto svogūnas“, svogūnėlis, raudonasis svogūnas ir daugelį kitų.

Kaip subrandinti žalius pomidorus

Pasinaudokite etileno dujomis
Jei norite, kad žali pomidorai greičiau sunoktų, laikykite juos maišeliuose su skylutėmis. Pomidorai išskiria inertines etileno dujas. Įdėjus pomidorą į maišelį, pagreitinamas jo sunokimo procesas, nes maišelis sulaiko dujas. Skylutės maišelyje leidžia vykti oro apykaitai, todėl etilenas duoda geresnį poveikį. Jei plastikinių maišelių neturite, šalia pomidorų galite padėti obuolių, slyvų, persikų ar kriaušių, nes šie vaisiai taip pat išskiria etileną.
Šiek tiek apie etileną
Pomidorai, obuoliai, slyvos, persikai ir kriaušės išskiria etileną, kuriam jautrios kitos daržovės: salotos, agurkai, žiediniai kopūstai, petražolės, krapai, morkos, šparagai, porai ir Briuselio kopūstai. Jų neturėtumėte laikyti kartu. Daržovės praras spalvą, struktūrą ir skonį.

Kaip padaryti, kad gvakamolė neparuduotų

Panardinkite avokado kauliukąą į padažą
Nesvarbu, kiek daug česnako, citrinos, pomidorų ar čili sumaišysite su avokado vaisiumi - padažas greitai paruduoja. Kad spalva nepasikeistų, rekomenduojame į gvakamole įdėti avokado kauliuką taip, kad matytųsi tik jo viršus. Dabar uždenkite dubenį plastikine plėvele, tik stebėkite, kad po ja neliktų oro. Avokado kauliukas yra natūralus konservantas. Dabar jūsų gvakamolės padažas išsilaikys ne vieną dieną ir išliks puikios spalvos.
Šiek tiek apie plastikinę maistinę plėvelę
Plastikinės plėvelės ritinį padėkite į šaldytuvą. Šaltis neleis jai susiraukšlėti ir sulipti, dėl ko dažnai ją sunku naudoti. Rinkitės iš polietileno, o ne iš polivinilo chlorido pagamintą plėvelę, nes pastarosios sudėtyje yra kenksmingų medžiagų, kurios gali prasiskverbti į maistą.

Kaip ilgiau išlaikyti citrinas šviežias

Supakuokite jas ir atšaldykite
Citrinos ilgiau išliks šviežios, jei supakuosite jas į aliuminio foliją ir padėsite į šaldytuvą. Tačiau tai tinka tik neperpjautoms citrinoms! Prapjautų citrinų sultys gali tirpinti foliją ir suteikti vaisiui kartų geležies skonį. Tas pats patarimas tinka ir kitam rūgščiam maistui: raugintiems agurkams, pjaustytiems pomidorams ar raugintiems burokėliams. Rūgščius pjaustytus produktus geriausia laikyti stikliniuose, porcelianiniuose ar plastikiniuose induose, uždengus juos maistine plėvele.
Šiek tiek apie aliuminio foliją

Aliuminio folija dažnai naudojama maistui supakuoti. Nieko nepraleidžiantis metalas efektyviai apsaugo maistą ir neleidžia jam įgyti pašalinio skonio. Daugeliu atvejų aliuminio foliją gaminama naudoti kartu su plastiku arba popieriumi.

Kaip pagreitinti bananų sunokimo procesą

Gerai juos aplamdykite
Žiūrite į krepšį, pilną kietų žalių bananų. Dingsta visi geri ketinimai iškepti skanų bananų pyragą rytdienos šventei. Tačiau jūs galite pagreitinti bananų sunokimo procesą juos aplamdydami. Tiesiog sukinėkite juos drėgname virtuvės rankšluostyje arba, jei jums reikia daug bananų, sudėkite juos į didelį plastikinį maišelį ir po to jį lengvai padaužykite į virtuvės stalelį. Bananai sunoks greičiau.
Šiek tiek apie sunokimo procesą
Sunokę bananai yra saldūs, nes natūralus bananų krakmolas pavirsta į cukrų. Todėl ruošdami patiekalus, rinkitės prinokusius bananus.

Geriausias būdas laikyti salotas

Maišelyje šaldytuve

Salotos ir kitos lapinės daržovės geriausiai išsilaiko, kuomet jos sudėtos į plastikinius maišelius ir laiko mos šaldytuve. Yra du būdai, kaip paruošti salotas laikymui šaldytuve:

1) atskirkite salotų lapus, pamerkite juos kuriam laikui į vandenį, po to nusausinkite. Sudėkite lapus į plastikinį maišelį ir patalpinkite jį į šaldytuve esantį daržovių stalčių.
2) atsargiai praskalaukite visą salotų gūžę ir leiskite, kad drėgmė šiek tiek į ją susigertų. Salotas nuvarvinkite, sudėkite į plastikinį maišelį ir patalpinkite jį į šaldytuvą.

Švarūs salotų lapai
Nuplaukite salotų lapus ir sudėkite juos į specialų salotų nusausinimo indą. Jei laukiate daug svečių ir turėsite paruošti daug salotų, pasinaudokite pagalvės užvalkalu salotų lapų nusausinimui. Vienu ypu galėsite nudžiovinti pakankamai salotų.

Kaip apsaugoti sūrį nuo pelėsio

Rinkitės plastikinius indelius
Sūris geriausiai išsaugomas, kuomet jis laikomas kartu su kitais sūriais sandarioje plastikinėje taroje. Toks laikymo būdas neleidžia sūriams prarasti drėgmės. Tačiau indelyje sudėkite sūrius taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Ilgesnį laiką nerekomenduojama viename indelyje laikyti skirtingų sūrių rūšių. Plastikiniuose indeliuose sūrius išlaikysite net iki kelių mėnesių. Jei plastikinių indelių neturite, galite į sūrį įspausti keletą gabalėlių cukraus. Jis neleis sūriui pelyti.
Nemalonus sūrio kvapas?
Jei laikote sūrį uždaroje taroje, tai nemalonaus sūrio kvapo jūsų šaldytuve neturėtų būti. Tačiau jei jis tvyro, pašalinsite jį pasinaudoję šiuo patarimu: padėkite mažą stiklinę ar kokį kitą panašų indą su kepimo milteliais į šaldytuvą. Kepimo milteliai greitai sugers blogą sūrio kvapą.

Geriausias būdas laikyti duoną

Maišelyje, kartu su žalia bulve
Duona greitai sudžiūna. Todėl jei norite ją kuo ilgiau išsaugoti šviežią, sudėkite į plastikinį maišelį kartu su žalia nuskusta bulve. Bulvė suteiks reikiamos drėgmės, kuri neleis išdžiūti duonai ir taip jūs ilgiau išlaikysite ją šviežią.
Rupi duona
Kvietinės ir grūdinės duonos geriausiai išsilaiko kambario temperatūroje arba šaldiklyje, tačiau ne šaldytuve. Kambario temperatūroje rupią duoną geriausia laikyti uždaruose plastikiniuose maišeliuose.

Draugiški aplinkai

Naudokite stiklą ir popierių
Vienas europietis per metus pakuotėms sunaudoja vidutiniškai 100 kilogramų plastiko, aliuminio, kartono, popieriaus ir stiklo. Pakuotė apsaugo maistą nuo užteršimo ir bakterijų. Tačiau pakuotės, išmestos kaip atliekos, daro neigiamą poveikį gamtai.Jei jums rūpi gamtos apsauga, laikykitės šių taisyklių: vietoj plastiko naudokite stiklą, o vietoj aliuminio folijos - popierių.
Stiklainiai vorų gaudymui
Tušti stiklainiai puikiai tinka daugeliui dalykų, pavyzdžiui, jais galima sugauti vorus ir išleisti juos į lauką. Taip lengvai ir švelniai atsikratysite nepageidaujamo voro. Vorai prastai mato, dėl to juos lengva sugauti, o po to vėl paleisti į laisvę.

Kad saldumynai nesuliptų

Apibarstykite cukrumi
Siūlome gerą patarimą visiems saldumynų mėgėjams. Jei sulipo saldainiai, apibarstykite juos cukrumi ir padėkite dėžute į šaldytuvą. Cukrus (arba cukraus milteliai) padengia kiekvieną saldainį ir neleidžia jiems sulipti.
Sukietėjęs cukrus?

Kad cukrus nesukietėtų, į jo indą įdėkite gabalėlį prancūziškos ar ruginės duonos. Kai duonos gabalėlis sudžius, pakeiskite jį kitu. Jei cukrus jau sukietėjęs, neišmeskite jo, tiesiog palaikykite jį parą dubenyje, apsukę drėgnu rankšluosčiu.

Apsilankykite pas mus
YouTube
Pasidalinkite su kitais
Facebook
Twitter
Būkite informuoti
RSS