Užšaldymo vadovas

Ir vėl karštligiškai ieškote menkės, kurią padėjote į šaldiklį vos tik nusipirkę (arba sugavę). Ieškote ir ieškote, tarp daugybės nesibaigiančių maišelių su šaldytais žirneliais ir morkomis.

Pažįstama situacija. Jei esate įpratę neatsargiai sumesti į šaldiklį maistą - be etiketės, be sistemos, neišvalius, neatitirpinus – net ir geriausias šaldiklis po kurio laiko pradės jus erzinti. Šitaip yra daugelyje šeimų... Štai keletas praversiančių patarimų.

Ką daryti, kad neįsijungtų šaldiklio perspėjimo signalas

Consider the small ones
Freezers are a broad category, but here we’ll focus on those that sell best, those with 2 zones: - 12° C and - 18° C. Then it’s fairly simple to figure out what goes where. In the colder drawers with -18° C, place your large side of pork or roast beef that was on sale at the super market. In other words, the big cuts of meat.  In the -12° C drawer place your frozen bags of vegetables, popsticles/ice cream cones- opened or unopened, to the delight of your children.

Can your door think?
Some refrigerators are equipped with doors that think themselves. Gorenje refrigerators fall into this category. Some of the models close automatically if the door is left open at an angle of less than 20°.

Kaip užšaldyti-10 užšaldymo principų

10 užšaldymo principų

  1. Pastaba: ne visi maisto produktai tinka šaldymui. 
  2. Prieš užšaldant maistas be turi būti šviežias. 
  3. Tinkamai supakuokite. 
  4. Maistas turėtų būti sandariai įpakuotas. Jei pakuotė nesandari, į ją patekęs vanduo gali sumažinti produkto maistinę vertę. 
  5. Ant pakuotės ar taros turėtų būti pažymėti šie duomenys: turinys, kiekis ir data. 
  6. Labai svarbu, kad maistas būtų greitai užšaldytas. Todėl rekomenduojama užšaldyti maistą nedideliais gabalėliais. 
  7. Maisto kiekis šaldiklyje vienu metu neturėtų viršyti maksimalios jo talpos. Jei vienu metu šaldiklyje yra per daug maisto, šaldiklis “susipainioja” ir pradeda veikti neefektyviai, o tai gali pakenkti šaldomų produktų kokybei. 
  8. Maistą šaldiklyje laikykite ne ilgiau nei rekomenduojama. Žiūrėkite lentelę šio skyriaus pabaigoje. 
  9. Atšilę arba iš dalies atšilę šaldyti produktai turėtų būti kuo greičiau ruošiami ir valgomi. Šaltas oras tik išsaugo maistą, bet neapsaugo nuomikro organizmų, dėl kurių maistas genda. 
  10. Reguliariai atitirpinkite šaldytuvą, geriausia tada, kai ledas yra 3-5 cm storio. Išvalykite ir išsausinkite šaldiklio vidų. Kuo dažniau atitirpinsite, tuo lengviau bus pašalinti susikaupusį ledą.

Kaip, atšildant maistą, nesuklysti?

Užšaldytą maistą pažymėkite
Ar atpažįstate šį scenarijų? Stovite su išimtu iš šaldiklio mėsos gabalu rankoje, o tai, kas užrašyta ant jos pakuotės yra visiškai neįskaitoma, todėl galima tik spėlioti, kas yra viduje. Būtų sudėtinga iš kapotų kepenėlių paruošti anties kepsnį, ar ne? Todėl rekomenduojame iškirpti etiketę, kuri buvo ant mėsos, kai ją pirkote, ir užšaldyti ją kartu su mėsa užrašu į viršų, kad išimdami mėsą iš šaldiklio, visada galėtumėte matyti, ką išimate. Taip pat pagal pagaminimo datą, užrašytą ant etiketės, galėsite įvertinti mėsos šviežumą.
Šiek tiek apie šaldymo maišelius
Šaldymo maišeliai skirti maisto produktų šaldiklyje užšaldymui. Juose galima laikyti įvairius maisto produktus (saldžius, rūgščius, riebius ar neriebius...).

Kaip po ranka visada turėti petražolių

Sušaldykite ir susukite
Sušaldykite ir susukite Praktiški patarimai, kaip smulkinti petražolę: nupjaukite kotelius, o lapelius sudėkite į plastikinį maišelį ir 4-5 alandas palaikykite šaldiklyje. Išimkite maišelį ir gerai susukite jį į ritinėlį. Tokiu būdu puikiai susmulkinsite petražolę. Nesunaudotą dalį padėkite atgal į šaldiklį. Taip visada po ranka turėsite smulkintos petražolės.
Raityta petražolė - tinkamiausia užšaldymui
Petražolės yra labai stipraus skonio, kuris išlieka net jas atšildžius.

Kaip žiemą išlaikyti daržoves

Pasiimkite jas iš savo šaldiklio

Nieko nėra skaniau už šviežias pupeles, žirnius ar kitas šviežias daržoves. Laimei, šiuo malonumu mėgautis galima ne tik vasarą. Užšaldytos daržovės išsaugo savo natūralų skonį, tankumą ir vitaminus. Tačiau tik tada, kai jos užšaldomos ir laikomos -18˚ C ar žemesnėje temperatūroje ir yra tinkamai supakuo- tos. Taip daržovės apsaugomos nuo oksidacijos ir dehidracijos. Baigiantis sezonui, šaldytose daržovėse yra net daugiau vitaminų nei šviežiose.

Dėl to galite mėgautis šviežiomis daržovėmis iš savo šaldiklio.

Sandarios pakuotės
Įsitikinkite, kad produktai supakuoti į stiprius, sandarius maišelius, kad jų turinys neišdžiūtų, neprarastų skonio ir maistingumo. Jei nesunaudojote visos išimtos iš šaldiklio maisto porcijos, maišelį tinkamai uždarykite ir tuoj pat padėkite atgal į šaldiklį.

Kaip šaldiklyje saugoti uogas, kad jos nesuliptų

Užšaldykite jas atskirai
Įsivaizduokite...Liko tik kelios valandos iki Naujųjų Metų, netrukus pasirodys svečiai... Į kiekvieną gėrimo taurę beliko įmesti po šaldytą avietę, kaip gaivinantį ledo gabalėlį. Tačiau iškilo problema - avietės sulipo į vieną didelį ledo gabalą. Ka daryti? Kitą kartą pasinaudokite šiuo patarimu: sudėkite uogas ant šaldiklio padėklo sluoksniais taip, kad jos nesiliestų viena su kita. Po 24 valandų supilkite jas į plastikinį šaldymo maišelį. Uogos nesulips.
Uogų šaldymas
Jei norite, kad šaldomos uogos nesuliptų, įsigykite šaldiklį su „No Frost“ technologija. Jis pats tinkamiausias, kai norite, jog uogos neprišaltų.

Kaip šaldiklyje padaryti vietos didelei briedžio kojai

Nejaugi sukapoti?
Ir vėl tai nutiko... Didysis šeimos medžiotojas grįžo namo su didele šypsena veide ir dar didesniu laimikiu. Netrukus jos šypsena prapuola... Tradiciniai šaldikliai paprastai neturi vietos ypač dideliems maisto produktams, net ir išėmus visus šaldiklio stalčius. Jei dažnai išeinate medžioti - į prekybos centrą arba į miškus,rekomenduojame įsigyti Gorenje šaldiklį „No Frost“. Tiesiog išimkite stalčius ir štai - atsirado vietos visam laimikiui. Aišku, prieš užšaldant, jūs galėtumėte jį sukapoti į mažus gabalėlius - bet nesakykite to išdidžiajam medžiotojui...
Trumpai apie didįjį stalčių
Jums nebūtina ištraukti šaldiklio stalčių, kad rastumėte vietos didesniam maisto produktui. Gorenje šaldiklyje „No Frost“ yra didelis BIG’n’FREEZE (angl. DIDELIS ir ŠALDYTAS) stalčius, į kurį jus galite įdėti bet kokį didesnį maisto produktą. Stalčius turi teleskopinius bėgelius, todėl jį lengva tiek ištraukti, tiek uždaryti.

Kaip lengvai atšildyti šaldiklį

Garai arba No Frost

Nebegalite uždaryti šaldiklio durelių, nes jo viduje susidarė ledkalnis? Ką daryti? Visų pirma, ko nedaryti? Šaldiklio atitirpinimui nenaudokite plaukų džiovinimo prietaiso arba šildytuvo. Karštis gali sugadinti šaldymo elementus. Atitirpinant šaldiklį, taip pat niekada nenaudokite aštrių daiktų, kurie gali pradurti šaldymo sistemą. Nenaudokite tirpiklių, purškiamų ar panašių priemonių, nes jos gali sugadinti plastikines korpuso dalis ir sukelti pavojų sveikatai.

Tačiau galite šaldiklyje padėti dubenį su šiltu vandeniu, tik toks atitirpinimas, žinoma, užims šiek tiek laiko. Kita vertus, galite pasirinkti Gorenje „No Frost“ šaldiklį su automatiniu atitirpinimu.

A energijos klasė
Neatitirpinami šaldikliai sunaudoja daugiau energijos, kuri reikalinga dideliam kiekiui ledo išlaikyti. Tai reiškia, kad net jei turite A energijos klasės šaldiklį, jis veiks taip, lyg būtų B arba C klasės, jei nebus tinkamai Atitirpinamas. Šaldiklis su automatiniu atitirpinimu metų metus veikia A energijos klasėje.

Kiek ilgai maistą laikyti šaldiklyje

Vaisiai ir mėsa nuo 10 iki 12 mėnesių
Daržovės, veršiena ir paukštiena nuo 8 iki 10 mėnesių
Žvėriena nuo 6 iki 8 mėnesių
Kiauliena nuo 4 iki 6 mėnesių
Malta mėsa 4 mėnesiai
Duona, kepti patiekalai, pusgaminiai, žuvis 3 mėnesiai
Gyvūlių subproduktai (kepenys, inkstai ir pan.) 2 mėnesiai
Rūkyta dešra ir riebi žuvis 1 mėnesiai
Apsilankykite pas mus
YouTube
Pasidalinkite su kitais
Facebook
Twitter
Būkite informuoti
RSS