Pjaustymas, raikymas, smulkinimas

Mūsų laimei profesionalūs virėjai neturi patento naudingiems maisto ruošimo patarimams, susijusiems su pjaustymu, smulkinimu, raikymu ir patiekalų ruošimu be didesnių fanfarų. Kiekvienas turi teisę atsipjauti ir sau gabaliuką.

Viskas gali taip lengvai pakrypti blogon pusėn. Juk be šparagų negalėsite pateikti užkandos “kepti žalieji šparagai ir cikorijų salotos” (virėjas, nežinodamas kuri stiebelių dalis valgoma, išmetė didžiają dalį stiebelių). Ir, žinoma, negalėsite pateikti salotų, kurių švieži gražūs žali lapai per naktį pavirto ruda tižia mase (ne, nes virėjas nežinojo ir to, kad cikorijas reikia raškyti, o ne pjaustyti). Jei norite išvengti panašių epizodų, rekomenduojame perskaityti tolesnius puslapius, kur mes raikysim griežinėliais, pjaustysim, smulkinsim, šlakstysim ir dar daug daugiau.

Kaip išspausti visa, kas geriausia iš žaliųjų šparagų?

Perlaužti ir išgręžti

Žalieji šparagai asocijuojasi su vasara ir saule, bei daugybe klausimų. Juk įdomu, kaip reikia elgtis su šiomis ypatingomis stiebo pavidalo daržovėmis? Šaknis reikia nupjauti ir išmesti, tačiau kaip žinoti, kokioje vietoje pjauti žalią stiebą? Atsakymas paprastas. Žalio kotelio visai nereikia pjauti. Laikykite viena ranka šparagą ties jo viduriu, o kita ranka suimkite šparago apačią. Taip, laikydami šparagą, jį perlaušite pačioje geriausioje vietoje. Šparagų sezonas trunka tik 2 mėnesius per metus (nuo balandžio iki birželio), todėl labai svarbu kuo geriausiai išnaudoti kotelius.

Suteikite gaivumo
Jei šparagus pakabinsite viršūnėmis į apačią, nesunkiai galėsite juos šiek tiek atgaivinti. Minkštus ir suglebusius šparagus atgaivinsite, nupjaudami juos ties šaknimis ir pamirkę šaltame vandenyje 30 minučių.

Ką daryti, kad žaliosios salotos neparuduotų?

Raškykite, nepjaustykite
Spalvos turi įtakos apetitui. Kviestiniai svečiai valgo akimis. Taigi, ką daryti, kad vidurvasario pobūvio metu Jūsų įmantrios žaliosios salotos nevirstų gličiu rudu baisiu vaizdeliu? Prieš ruošiant salotas, ant peilio reikia užklijuoti lipnią juostelę. Pjaustant salotas peiliu, suardomi jų natūralūs konservantai. Taigi, verčiau raškykite salotas pirštais. Taip, tai užima šiek tiek daugiau laiko, tačiau salotos išlieka žalios ilgiau ir jomis kitą dieną galima pavaišinti nakvynės pasilikusius svečius.
Daugiau spalvų, prašau!
Kažkada mūsų salotinėse puikuodavosi tik žaliosios salotos, tačiau šiais laikais jau yra didelė įvairovė skirtingų tipų, spalvų ir skonių salotų, tokių kaip siauralapės salotos, aisbergo salotos, endivijų salotos, daržinių trūkažolių salotos, cikorijų salotos, rėžiukai ir vakarutės. Taigi, kai kitąkart ruošite salotas, nesivaržykite išmėginti ir pasimėgauti šia didele rūšių įvairove.

Kaip greičiau paruošti aisbergo salotas?

Trinktelkit
Salotų gūžės šaknis - tai tikras nepatogumas dėl kelių priežasčių. 1 Jos skonis nėra geras. 2 Ruošiant salotas pietums, reikia apipjauti aplink šaknį. 3 Tai užtrunka daug laiko. 4 Beveik visada yra išmetama ir gera salotų dalis. Laimei, yra geras patarimas, kuris Jums pravers virtuvėje. Paimkite salotų gūžę. Tvirtai ją suimkite ir labai greitai trinktelėkite į stalą. Šaknis laisvai atsiskirs ir ją bus galima išmesti. Nerekomenduojame to bandyti su kopūstu!
Traškioji klasika
Žaliojo pasaulio klasika - aisbergo salotos. Dažniausiai jas valgome žalias, tačiau dėl šių salotų traškumo jas galima pateikti ir pakepintas riebaluose ar paskrudintas. Salotos išsilaikys ilgai, jei bus laikomos šaldytuve, o dar ilgiau - jei sudėsite į “Gorenje” “0-Zone” stalčių.

Kaip ruošiant “hasselbach” bulves jų neperpjauti į skilteles?

Naudokite šaukštą ar lazdelę
Orkaitė įkaitusi ir Jums tereikia įpjaustinėti vidutinio dydžio bulves bei sudėti jas į orkaitę, kad po valandos galėtumėte pateikti skaniąsias “hasselbach” bulves. Griebiate už peilio ir pradedate, tačiau: rėželis, rėželis, rėželis, oi. Rėželis, rėželis, aaaaaaaaaaaaak. Labai sunku išvengti bulvės perpjovimo. Čia gali padėti “peilio stabdiklis”, pvz.: šaukštas, į kurį įstatoma bulvė. Taip pat galite naudoti bambukinį iešmą. Šiuo iešmu persmeikite bulvę maždaug ¾ atstumu nuo bulvės viršaus taip, kad bulvės nebūtų galima perpjauti. Štai taip ir darykite kitą kartą, kai norėsite pateikti “hasselbach” bulves, o ne bulvių traškučius.
"Bach"! Neiškepę!!!
Nieko nėra gardžiau už bulves, iškeptas “Hasselbach” būdu. “Hasselbach” būdu bulvės kepamos įpjaustant jų paviršių. Šis pavadinimas kilęs nuo virėjo, kuris sugalvojo šį įpjaustymo ir kepimo būdą. Štai ir žinote.

Ką daryti, kad vyšniniai pomidorai nesiridentų?

Nužnybkite kotelį
Vyšniniai pomidorai yra apvalūs, o apvalūs daiktai linkę riedėti, ypač kai mėginama juos pjaustyti. Taigi, ką daryti virėjui? Patarimas būtų toks - nupjauti apačią, kur yra kotelis. Juk vis tiek ta pomidoro dalis nėra naudojama. Tokiu būdu galėsite pomidorą padėti ant nupjautos plokščiosios pusės ir supjaustyti vienodais griežinėliais, o pomidoras neišsprūs ir nenuriedės.
Pomidorai negali pakęsti tabako!
Pomidorai ir tabakas - tai tikrai blogas derinys. Jei auginate pomidorus, stenkitės jų neliesti plikomis rankomis, jei ką tik parūkėte. Prilietus pirštais, beveik visada persiduoda tabake esantis aktyvus pomidorų mozaikos virusas. Beveik visos naujos pomidorų veislės yra atsparios pomidorų mozaikos virusui.

 

Ką daryti, kad kepamos dešrelės nesiriestų?

Įpjauti, įpjauti, įpjauti
Svarstote, kas čia blogo, kad dešrelės susiriečia? Tikrai čia forma niekuo dėta. ES dar neįtraukė šio klausimo į skubiai spręstinų klausimų darbotvarkę. Todėl mes pripažįstame, kad ši problema yra labiau dirbtinio estetinio pobūdžio, jei su tuo sutiksite ir Jūs. Susirietusių dešrelių odelė yra kieta ir sunkiai sukramtoma. Kramtymas pavirsta tikru darbu. Prieš kepdami, įpjaukite 3 ar 4 rėžius dešrelėse ir turėsite puikias dešreles, kurios nesiries.
Sutaupykite riebalų kepdami
Kepdami dešreles, keptuvės dugną išklokite kepimo popieriumi. Tokiu būdu neprireiks daugiau riebalų. Dešreles galima kepti ir sausoje arba šiek tiek suteptoje riebalais keptuvėje. Nustatykite nestiprią ugnį ir po maždaug 20 minučių jau galėsite pateikti dešreles.

Kaip priversti vazone auginamą baziliką leisti ūglius vėl ir vėl

Padės šis triukas
Galbūt ši situacija Jums nuskambės pažįstamai. Ką tik įsigijote vazonėlį su šviežiu baziliku ir mėgaujatės mintimi, kad virtuvėje keletą savaičių bus šviežias prieskoninis augalas ir sklis gaivus aromatas. Tačiau dar nespėjus Jums nusipirkti salotų su moccarella sūriu, augalas atrodo tarsi patyręs pralaimėjimą, taip, kaip ir Jūs. Štai ką darykite kitą kartą: Nukarpykite viršutines ataugas tiesiai virš stiebo bamblių, kur atauga ima žydėti. Palikite kaplius (mažas žalias ataugas). Laukite kol Jūsų bazilikas ims leisti ūglius iš visų pusių - vėl ir vėl.
Suglebę prieskoniniai augalai? Jiems padės oro balionas
Nusipirkus vazonėlį su prieskoniniu augalu ir sunaudojus tik kelis lapelius, tikrai apima liūdesys, jei po poros dienų augalas atrodo suglebęs. Patarimas, kaip išlaikyti jautrius prieskoninius augalus - tai virš augalo aprišti plastmasinį maišelį, padarant iš maišelio tarsi oro balioną. Tokiu būdu prieskoniniai augalai bus apsaugoti sandariame oro pripildytame pakete.

Kaip išvengti ašarų pjaustant svogūnus?

Pabarstykite druska
Ak, kad būtų galima pavirsti muse ant sienos, kai šalia pjaustomi svogūnai. Ko žmonės nepadarytų, kad tik išvengtų ašarų! Štai tikrai veiksmingas patarimas: jei nusibodo svogūnai, dėl kurių akys pritvinsta ašarų, Jums pagelbės druska. Pabarstykite ja svogūną, kai pjaustysite. Moksliškai šį reiškinį galima paaiškinti tuo, kad pjaustomas svogūnas skleidžia sieros garus. Druska gerai tirpsta ir jos jonai jungiasi su siera.
Patyrę virėjai neverkia Kodėl?
Nes jie pripratę prie kvapų. Taigi, pamirškite apie išsinešimui parduodamus užkandžius ir gėrimus. Čiupkite pjaustymo lentutę ir imkite patys ruošti savo valgius. Kuo daugiau supjaustysite svogūnų, tuo mažiau ašarų išliesite. Prie svogūnų įprantama.

Kaip supjaustyti mėsą juostelėmis guliašui?

Sukrauti į krūvą

Galvojate, jog iš šaldiklio išėmėte jau supjaustytą juostelėmis guliašą. Bet ne, iš šaldymo krepšelio šypsosi 4 skanutėlės ir visiškai nesupjaustytos filė. Kas dabar? Paimkite pjaustymo lentą ir gerą peilį. Metas pjaustyti. Tai galima atlikti dviem būdais - sunkiu ir paprastu. Pereikime tiesiai prie paprastojo - sudėkite filė viena ant kitos taip, kad jų kraštai gulėtų tarsi mėsos sumuštinis. Pjaukite iš vieno galo. Nepamirškite pjauti skersai per mėsos gysleles, nes kitaip mėsa bus kieta. Sudėjus mėsą sluoksniais, nebereikės pjaustyti kelis kartus - visas juosteles supjaustysite vienu metu.

Nepamirškite - paruoškite ir virkite ant lėtos ugnies

Prieš pjaustant mėsą guliašui kubeliais ar juostelėmis, mėsą reikia paruošti, pašalinant sausgysles. Nepašalinus sausgyslių, mėsa būna kieta ir sunkiai sukramtoma. Neruoškite šio patiekalo, naudodami didelę temperatūrą, nes mėsa bus kieta ir sausa. Guliašas - tai patiekalas, ruošiamas ant lėtos ugnies.

Kaip išspausti sultis, neperpjaunant citrinos?

Pradurkite ir jokios panikos

Panika. Bet kurią minutę turi pasirodyti svečiai, tačiau kaip įprastai procesas “kaip paversti namus parodų sale per 2 minutes” tebėra pačiame įkarštyje. Žvakidė gudriai pastatyta ant burokėlių dėmės ant damastinės staltiesės. Vaikų kojinės skalbinių dėžėje. Stalas dekoruotas citrinomis drožinėtame inde. Žinoma, dabar tetrūksta tik citrinos vandeniui grafinuose pagardinti. O ne! Juk negalima sugadinti dekoracijos, paimant citriną! Suskaičiuokite iki dešimt ir susiraskite adatą. Adata pradurkite skylutę citrinoje ir išspauskite tiek sulčių, kiek Jums reikia. Skylutė užsivers, o Jūs tebeturėsite sveiką citriną. Galėsite dekoruoti kiek tik širdis geis.

Šiek tiek apie citrinas
Citrinos tinka beveik su viskuo. Plakta grietinėlė bus standesnė, jei įlašinsite kelis lašus citrinos (labai praverčia, kai po ranka nėra elektrinio mikserio). Į arbatą įdėjus citrinos griežinėlį, arbatoje esantis taninas nenudažys dantų ir puodelio. Dar renesanso laikais rafinuotos damos, norėdamos raudonesnių lūpų, naudojo citrinų sultis.
 

Apsilankykite pas mus
YouTube
Pasidalinkite su kitais
Facebook
Twitter
Būkite informuoti
RSS