Sužinokite, kiek laiko reikia kepinti, virti, kepti

Kepimo trukmė šaltoje orkaitėje, nustačius 200 laipsnių temperatūrą (įskaitant ir 15 minučių kepimo, esant išjungtai orkaitei). Prieš supjaustydami, leiskite kepsniui pagulėti ant stalo.

Kiauliena, aviena ir paukštiena

Viščiuko krūtinėlė su kaulu 45 min
Viščiuko kulšis 45 min
Viščiukas, 1400 g 1 ½ valandos
Kumpio mėsos kepsnys, ¾ kg 50 min
Avies koja , 1 ½ kg 1 ½ valandos
Sprandinės filė, 1 ½ kg 1 ¾ valandos
Kiaulienos sprandinė su luobele ir be kaulų, 2 kg 1 ½ valandos
Šonkaulių kepsnys, 1 ½ kg 1 ½ valandos
Avienos nugarinė, 2 ½ kg 1 ½ valandos
Visa kalakuto krūtinėlė 50 min
Kalakuto kulšis 50 min

Jautiena (kepimo trukmė po apskrudinimo keptuvėje ar puode)

Kiuvetė, 1 kg 40-60 min
Bifšteksas iš filė, 1 kg 1 valanda
Antrekotas be kaulų, 1 ¾ - 2 kg 1 ½ - 2 valandos
Antrekotas su luobele ir šlaunele, 3 kg 2 -2 ½ valandos
Jautienos kepsnys, vidinė šlaunis, ¾ - 1 kg 1 valanda
Jautienos pasturgalio mėsa, ¾ - 1 kg 40-60 min
Mentė su kaulu, 1 kg 2 ½ valandos
Jautienos filė, 1 kg 45-60 min
Nugarinė, ¾ kg 30 min

Veršiena (kepimo trukmė po apskrudinimo keptuvėje ar puode)

Vidinė šlaunis, vidutinio riebumo, 1 kg 1 valanda
Filė su riebalais ir kaulu, 3 kg 1 -1 ½ valandos
Filė su riebalais, be kaulų, 1 kg 1 valanda
Mentė su kaulu, 1 kg 1 ½ - 2 valandos
Veršio filė, ¾ - 1 kg 45 min
Nugarinė, ¾ kg 30 min
Veršienos filė bifšteksas, ¾ - 1 kg 45-60 min
Veršienos pasturgalio mėsa, ¾ - 1 kg 30 - 40 min
Sisäfilee, ¾ kg 30 min

Vidutinė kepimo trukmė puode po apskrudinimo

Mėsa
Viščiukas, 1400 g 50-75 min
Viščiuko krūtinėlė su kaulu 40 min
Jautienos filė (įskaitant apskrudinimo trukmę) 35 min
Kiaulienos medalionai, apie 350 g 20-25 min
Kiaulienos nugarinė, apie 450 g 15 min
Avienos mentė 1 ½ valandos
Visa kalakuto krūtinėlė 45 min
Veršienos kepsnys, 1 kg 1 ¼ valandos

Vidutinė virimo trukmė

 Daržovės
Šparagai 3-4 min
Žalios pupelės 10 min
Supjaustytos morkos 5-10 min
Visas žiedinis kopūstas 15 min
Kukurūzų burbuolė 5-7 min
Lapinis kopūstas 15-20 min
Nesmulkintas poras 10-20 min
Bulvės 15 -30 min

Vidutinė virimo trukmė

 Mėsa
Jautiena, 2 kg 2 ½ valandos
Veršiuko liežuvis 2 - 2 ¼ valandos
Viščiukas 1 valanda
Višta 2 - 3 valandos
Rūkyta kiaulienos nugarinė 45 min
Kiaulienos šoninė su raumenų sluoksneliais (sūdyta arba nesūdyta) 1 valanda
Veršiena, 2 kg 1 ½ - 2 valandos
Porsaan suikaleet, suolattu tai suolaton 1 tunti

Vidutinė virimo trukmė

 Žuvis
Menkė 15-20 min
Vėjažuvė 10-12 min
Silkė 10-12 min
Skumbrė 10-12 min
Plekšnė, upinė plekšnė ar panaši žuvis 10-12 min
Lašiša 20-30 min
Upėtakis 8-10 min
Otas ar panaši žuvis 20 -30 min