Geriausi patarimai ir receptai

Visi mėgstame nuotabųjį šviežios duonos kvapą. Tai yra, tikriausiai, dėl to, kad ji mums asociajuojasi su jaukiomis šeimyninėmis akimirkomis ar kitomis maloniomis šventėmis. Duoną pamename iš senų laikų, tad su šio puslapio pagalba stengsimės pasidalinti skandinaviškojo regiono duonos kepimo tradicijomis, kurių pagalba mūsų orkaitėse bus pasiektas geriausias rezultatas. Skaitykite, kaip iškepti tobulą ruginę duoną, ieškokite receptų, patarimų, minkykite ir kildinkite. Mėgaukites!

Duonos receptai

"Mayers" baltoji duona nuo Öland

Drėgna duona su viena iš skaniausių senosios šiaurinio regiono kviečių rūšimi. Tai vienos iš populiariausių "Meyers" siūlomų duonos rūšių receptas, pritaikytas kepti namuose.

Miežinių miltų duona su medučiu

Miežinių miltų pagrindu kepti duoną yra sudetingiau, tačiau jos aromatas kerintis. Be to, sveikatai miežiniai miltai yra daug sveikesni nei kvietiniai.

Bandelės su cinamonu

Šis receptas atkeliauja iš Norvegiškos kepyklėlės " Bakeriet i Lom". Po daugybės bandymų  pasiekti tobulą rezultatą supratome, kad vis tiek teks vykti į laukinę Norvegijos gamtą pas receptą sukūrusį Mortenas Schakenda. Jis geranoriškai atskleidė šio recepto paslaptį - ja dalinamės   ir su Jumis.

Ruginė duona iš 'Svedjerug' rugių

'Svedjerug' - tai sena šiaurietiška rugių rūšis, kuri šiuo metu išgyvena atgimimą. Ir tai nė kiek nestebina. Miltai naudojami taip, kaip ir įprasti ruginiai miltai, tačiau jų skonis daug subtilesnis ir įvairesnis. Juose yra dvigubai daugiau baltymų, iš jų kepta duona yra drėgna ir ilgiau išlieka šviežia.

Duonos kepimo ekspertų patarimai

Duonos kepimo pagrindai
Bendradarbiaudami  su duonos kepimo profesionalais iš Danijos „Meyers Madhus“, stengiamės palengvinti duonos kepimą. Norime pakviesti įsilieti į duonos kepimo ritualus bei malonumus. Tereikia paisyti  šių kelių paprastų patarimų, ir duona bus tokia kokios tikėjotės.  Nei per didelė, nei per maža.