Šventinės imbierinės tešlos lazdelės
MAISTO GAMINIMAS DAUG PAPRASČIAU
30.11.2020
Nėra geresnio kalėdinio skanėsto už imbierinius meduolius. Pagardintos kvapniais prieskoniais, papuoštos šventiniais pabarstukais, šios lengvai paruošiamos imbierinės tešlos lazdelės bus tobulas skanėstas vaikams.
Ingredientai:
- 80 g sviesto
- 100 g medaus
- 60 g rudojo cukraus
- ½ arbatinio šaukštelio kardamono
- ½ arbatinio šaukštelio muskato riešuto
- 1 ½ arbatinio šaukštelio imbiero
- ¼ arbatinio šaukštelio gvazdikėlių
- 200 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepinių sodos
- Cukrinių pabarstukų
Į dubenį sudėkite sviestą, medų, cukrų, prieskonius ir gerai išmaišykite. Išmaišę iki vientisos konsistencijos, suberkite miltus, sodą ir maišykite mentele, po to minkykite rankomis. Neperminkykite. Pabarstykite stalviršį miltais ir iškočiokite 5 mm storio stačiakampį. Supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis. Juosteles sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 12-15 minučių 170 °C temperatūroje. Puoškite glajumi ir cukriniais pabarstukais.
Kurkite prisiminimus: įmontuojamos orkaitės
Tradicinė apvali „Gorenje“ orkaičių forma yra viena naudingiausių jų ypatybių. Įkvėpimu tokiai orkaitės vidaus formai tapo tradicinės malkomis kūrenamos krosnys. Būtent šios formos dėka karštas oras laisvai juda aplink, todėl maistas tolygiai kaitinamas iš visų pusių ir visuomet puikiai iškepa: traški išorė ir sultingas vidus.
Jums gali patikti: