Veganiški keksiukai-beždžioniukai

MAISTO GAMINIMAS DAUG PAPRASČIAU
26.10.2020
Šie gardūs beždžionėlių formos šokoladiniai keksiukai taps kiekvienos vaikų gimtadienio šventės akcentu. 

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio bananai
  • 1 valg. šaukštas linų sėmenų + 2 valg. šaukštai vandens
  • 1 1/2 arb. šaukštelis sodos
  • 100 g rudojo cukraus
  • 40 g žemės riešutų sviesto
  • 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 valg. Šaukštas kokosų aliejaus
  • 30 g kakavos miltelių
  • 140 avižinių miltų
  • 50 g migdolų miltų
  • 60 g juodojo šokolado

Nulupkite 2 vidutinio dydžio bananus, susmulkinkite ir sudėkite į maišymo dubenį. Į dubenį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą linų sėmenų ir 2 šaukštus vandens, tada viską sutrinkite šakute. Suberkite visus sausus ir šlapius ingredientus ir atsargiai sumaišykite mentele, kol viskas susimaišys. Tešlą supilkite į 12 keksiukų formelių, užpildydami tik du trečdalius tūrio, ir kepkite 20–25 minutes 180 °C temperatūroje ant viduriniosios lentynos, naudodami kaitinimo iš viršaus ir apačios funkciją. Leiskite keksiukams atvėsti, puoškite juodojo šokolado ganašu Keksiukus baikite papuošti beždžionėlių formos marcipano gabalėliais arba kurkite cukrinės masės dekoracijas.

Kurkite prisiminimus: įmontuojamos orkaitės

Tradicinė apvali „Gorenje“ orkaičių forma yra viena naudingiausių jų ypatybių. Įkvėpimu tokiai orkaitės vidaus formai tapo tradicinės malkomis kūrenamos krosnys. Būtent šios formos dėka karštas oras laisvai juda aplink, todėl maistas tolygiai kaitinamas iš visų pusių ir visuomet puikiai iškepa: traški išorė ir sultingas vidus.


Jums gali patikti: