Patikrinkite su pomidoru
Peilis - tai virėjo svarbiausias įrankis, žinoma, išskyrus rankas. Taigi, visada žiūrėkite, kad Jūsų peiliai būtų aštrūs. Jau geriau vienas aštrus peilis, nei 10 atšipusių (panašiai kaip ir smegenų ląstelės, kaip pasakytų kažkas). Norėdami nustatyti, kuris peilis yra aštriausias peilių stalčiuje, pamėginkite atlikti tokį patikrinimą: Atremkite peilio ašmenis į pomidorą ir traukite peilį, jo nespausdami. Jeigu peilis perpjaus pomidorą vien savo svoriu, tai reiškia, jog jis pakankamai aštrus.
Visad aštrus peilis? Aštrinkit štai taip
Plieninis galąstuvas: Įpraskite aštrinti peilius kaskart, prieš juos naudodami. Akmeninis galąstuvas: Peilį aštrinkite taip, kad jis taptų lygus ir nerantytas Profesionalus aštrinimas: Jei nenorite patys aštrinti peilių, juos aštrinkite pas profesionalą kartą per metus ar dažniau.