Raškykite, nepjaustykite
Spalvos turi įtakos apetitui. Kviestiniai svečiai valgo akimis. Taigi, ką daryti, kad vidurvasario pobūvio metu Jūsų įmantrios žaliosios salotos nevirstų gličiu rudu baisiu vaizdeliu? Prieš ruošiant salotas, ant peilio reikia užklijuoti lipnią juostelę. Pjaustant salotas peiliu, suardomi jų natūralūs konservantai. Taigi, verčiau raškykite salotas pirštais. Taip, tai užima šiek tiek daugiau laiko, tačiau salotos išlieka žalios ilgiau ir jomis kitą dieną galima pavaišinti nakvynės pasilikusius svečius.
Daugiau spalvų, prašau!
Kažkada mūsų salotinėse puikuodavosi tik žaliosios salotos, tačiau šiais laikais jau yra didelė įvairovė skirtingų tipų, spalvų ir skonių salotų, tokių kaip siauralapės salotos, aisbergo salotos, endivijų salotos, daržinių trūkažolių salotos, cikorijų salotos, rėžiukai ir vakarutės. Taigi, kai kitąkart ruošite salotas, nesivaržykite išmėginti ir pasimėgauti šia didele rūšių įvairove.