Baigta?

 

Tikrai nėra blogai naudoti patiekalų termometrą, kuris parodo, kada patiekalas iškeptas. Tačiau kam priklausyti nuo prietaiso, jei įmanoma išmokti kelių paprastų metodų? Be to, įdomu į kaip kiaušinį įkištumėte termometrą?

Gaila, kai patiektas patiekalas dar neiškepęs (tai galima prilyginti anekdoto kulminacinės vietos atskleidimui pirma laiko) ir čia tinka senas priežodis “viskam savo laikas”. Tačiau šis priežodis kelia aibę klausimų. Kuris laikas yra tinkamas? Kaip sužinoti, ar viščiukas tikrai iškepęs, kad svečiams, kaip salotos, nebūtų pateikta egzotiškoji salmonelė? Kaip nuspręsti, kada kepsnys yra vidutiniškai iškepęs ir gerai iškepęs? Šis ir kiti patarimai pateikti kitame skyriuje, tad skaitykite toliau.