Pjaustymas

 

Nieko nėra gardžiau už krevečių sumuštinį su šviežiomis luptomis krevetėmis. Tačiau visas gardumas dingsta, kai kiekviename kąsnyje pilna kiautų.

Tikiu, jog yra tokių, kurie sugeba nulupti daugiau kaip 10 krevečių per 60 sekundžių ir tikrai yra įvaldę šį meną. Gerai jiems. Tai nekeičia to fakto, kad neįvaldžius tinkamos technikos, lupimas gali būti ganėtinai sudėtingas. Šiuo atžvilgiu krevetės nesiskiria nuo kitų delikatesų: omarų, artišokų, jautienos šoninės, lašišos filė, viščiuko dalių ir kitų, kuriems paruošti būtina žinoti apie peilius ar paukštienos žirkles, norint, kad darinėjimas ir pjaustymas būtų toks sėkmingas, kaip pats patiekalas. Skaitydami toliau, susipažinsite su metodu ir sužinosite apie peilius.