Pjaustymas, raikymas, smulkinimas

 

Mūsų laimei profesionalūs virėjai neturi patento naudingiems maisto ruošimo patarimams, susijusiems su pjaustymu, smulkinimu, raikymu ir patiekalų ruošimu be didesnių fanfarų. Kiekvienas turi teisę atsipjauti ir sau gabaliuką.

Viskas gali taip lengvai pakrypti blogon pusėn. Juk be šparagų negalėsite pateikti užkandos “kepti žalieji šparagai ir cikorijų salotos” (virėjas, nežinodamas kuri stiebelių dalis valgoma, išmetė didžiają dalį stiebelių). Ir, žinoma, negalėsite pateikti salotų, kurių švieži gražūs žali lapai per naktį pavirto ruda tižia mase (ne, nes virėjas nežinojo ir to, kad cikorijas reikia raškyti, o ne pjaustyti). Jei norite išvengti panašių epizodų, rekomenduojame perskaityti tolesnius puslapius, kur mes raikysim griežinėliais, pjaustysim, smulkinsim, šlakstysim ir dar daug daugiau.